Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tutkimusviestintä

Tutkimusviestinnän koulutuksessa perehdytään siihen, kuinka tutkimuksesta ja sen tuloksista voi viestiä ymmärrettävästi niin suullisesti kuin kirjallisesti. 

Suullisen tutkimusviestinnän valmennuksessa  tutustutaan erilaisiin tietoesityksen rakenne-vaihtoehtoihin ja tietoaineksen kuljettamiskeinoihin. Lisäksi paneudutaan itse esittämiseen, jota pääsee myös omakohtaisesti harjoittelemaan. Esitykseen annetaan henkilökohtaista palautetta ja selkeitä kehittämisehdotuksia tulevaa varten. Työtapa on puhe- ja esittämispaja-muotoinen.

 

Kirjallisen tutkimusviestinnän valmennuksessa  puolestaan tutustutaan raportoivaan ilmaisuun olennaisena osana tutkivaa työtä ja omaa ammatti-taitoa. Erityisesti monissa akateemisissa ammateissa laaditaan nykyään runsaasti tutkimusraportin luonteisia asiatekstejä, joiden lainalaisuudet on    hyvä hallita omassa kirjoitus-työssään.  

 

Tieteellinen kirjoittaminen

Tieteellisen kirjoittamisen koulutuksessa perehdytään käytännönläheisesti siihen, mitä laadukas ja asiantunteva tutkimusraportointi on: mitä kaikkea pitää ottaa huomioon ja kuinka tieteestä kirjoitetaan sujuvasti ja ymmärrettä-västi, kun samalla myös toteutetaan tieteellisen kirjoittamisen konventioita, sopimuksenvarai-suuksia.

 

Valmennus tarjoaa selkeitä työkaluja, ohjeita ja neuvoja raportin erilaisiin rakennekysymyksiin. Lisäksi annetaan käytännössä hyväksi koettuja vinkkejä kirjalliseen tutkimusviestintään.

 

Aktivoivat harjoitukset sekä tarvittaessa omat tekstit toimivat oppimisen ja kehittymisen tukena. Valmennuksen aikana voidaan järjestää tekstipaja, jossa paneudutaan  erityisesti osallistujien omiin teksteihin rakentavan palautetyöskentelyn avulla. 

Koulutukset soveltuvat henkilöille, jotka tuottavat tutkivalla työotteella asiatekstiä ja raportteja (esimerkiksi selvityksiä, analyyseja, tarkastusraportteja) tai työskentelevät tutkijoina.